divendres, 24 de maig del 2013

FASE 4 : Setmana del 13 al 17 de maig

Objectius:

·  Dur a terme les activitats del pla i fer-ne el seu seguiment a partir de les meves funcions com a psicopedagoga.

Descripció del treball: 

   -
Cas MR: Tal i com vam acordar la setmana anterior, i dins la funció del psicopedagog d'assessorar en les adaptacions curriculars i metodològiques del currículum, ens hem reunit amb la tutora i hem fet una revisió del seu PI, fent-hi algunes adaptacions sobretot a nivell metodològic i de reducció d'objectius, per tal d'ajudar i afavorir l'aprenentatge de l'alumne. 

   A la vegada, dins aquesta mateixa funció, hem elaborat una sèrie de materials de reforç i suport en les àrees instrumentals per tal de facilitar l'aprenentatge i fer-lo més motivador i amè.

   -Cas DE:   Tal i com he dit en el cas del MR, en el cas del DE també s'ha dut a terme l'elaboració de materials de reforç i suport, a la vegada que adaptacions del seu PI.
   A part, després de la valoració de l'observació de l'estil d'aprenentatge que es va fer la setmana anterior, he fet una proposta a la tutora per tal de reestructurar l'organització de l'aula on hi sigui el DE. La meva proposta ha estat la de posar-lo a primera fila, prop del professor/a, amb un company/a referent al costat, amb qui tingui confiança i bona relació, que l'ajudi en l'organització de les tasques i material, així com guiar-lo al llarg de les sessions per tal que pugui seguir millor el fil de les classes i se senti acompanyat i atent.
   A més a més, a nivell grupal s'ha dut a terme una 3ª Dinàmica grupal (Materials elaborats; Dinàmica grupal 3: Emocions i qualitats negatives; Emocions i qualitats negatives) per tal de seguir treballant les emocions i millorant els vincles amb els companys/es. 

Avaluació:
Les revisions i modificacions dels PI, així com l'elaboració dels materials adaptats sebla ser que ha resultat una proposta atractiva per a les tutores. Hem cregut convenient fer-ho perquè servirà d'ajut i suport als alumnes pel fet que tot els resultarà més resumit i més al seu abast. Així, a mesura que vagin obtenint més èxits a nivell d'aprenentatges aniran agafant confiança i motivació.

Observacions personals:
Estic molt satisfeta perquè s'ha vist una evolució positiva, tot i les dificultats al llarg del trimestre. La col·laboració per part de l'escola ha resultat molt positiva i ha ajudat a dur a terme una sèrie d'adaptacions que de ben segur també podran servir en un futur per a nous casos similars als que nosaltres estem atenent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada